De Nederlandse Toppen top-40 is een fenomenaal wielernaslagwerk. (Jaap Boots, Cantina.radio6.nl, 11 april 2008)

De Nederlandse Toppen top-40, de steilste klimtrajecten op vaderlandse bodem voor fietsfanaten en wielerhelden, in kaart gebracht met schema’s, routes, historische achtergronden en beschouwingen is een prachtboek, met de duidelijkste titel sinds Het grote kamerplantenboek. (Bert Wagendorp in De Volkskrant, 12 april 2008)

De Brienenoordbrug! Je moet er maar opkomen. (Mart Smeets in Studio Sport, 20 april 2008)

... dat is een van de aardige kanten van dit boek: het ontbeert de slaafse ernst die veel wielerliteratuur kenmerkt. (Gijs Zandbergen in De Volkskrant, 25 april 2008) Lees >

Het is een genot om in dit prachtig vormgegeven boek te bladeren, waarvoor zelfs een speciale letter is ontworpen: de Protire. (www.dekaleberg.nl, Nieuws, 26 april 2008)

Wie er graag van proeft: hebben, dat boek! (Het Belang van Limburg, 27 april 2008)

De Nederlandse toppen top-40' straalt een en al enthousiasme uit en is vlot en leesbaar geschreven. [...] Het boek is prachtig vormgegeven in een eigen stijl met veel duo-toon foto's van de locaties. (Bert Tielemans, NBD|Biblion recensie)

De grote verdienste van Cramer en Schipper is dat zij de veertig uitverkoren toppen met liefde benaderd hebben. Dus wilden zij er zoveel mogelijk over te weten komen en lieten zij minnaars aan het woord. Als u van fietsen en van klimmetjes houdt, dan is hun boek uw fundgrube. (Piet Kaptein, tv-kabelkranten, mei 2008)

Het is een mooi boek en met de meeste toppen heb ik kennis gemaakt. Een boek om trots op te zijn. (Oud-Tourwinnaar Jan Janssen, e-mailbericht aan de auteurs)

Het boek leest als een echte road movie. (Frans Schrader in De Telegraaf, 4 mei 2008)

Met 'praktische' tips ook: 'Snot is afval, snuit het weg, maar speeksel is energiedrank, slik het in.' (Karel Beckmans in de Gooi en Eemlander, Leidsch Dagblad, Haarlems Dagblad en het Noordhollands Dagblad, 10 mei 2008) Lees >